Tidsbokning

TIDSBOKNING

|
Delbetala med Klarna

DELBETALA

|
Klart på 3 veckor

KLART PÅ 3 VECKORMicrocement-Egenskaper-Funktion Microcement-Egenskaper-Funktion

Senast uppdaterad 2023-06-12

Microcement – ett material med perfekta egenskaper för badrumMicrocement är ett populärt material som både är praktiskt och visuellt tilltalande. Den här guiden utforskar materialets egenskaper och funktion för just badrum där vi tittar närmare på vattentäthet, slitstyrka och underhåll men även färg och struktur. Microcement har flera optimala egenskaper som förklarar varför så många väljer det som material till badrummet.


Vattentäthet och fuktresistens

En av de viktigaste aspekterna för alla badrumsmaterial är vattentäthet och detta är något som microcement erbjuder som ytskikt – ett vattensäkrat badrum. Microcementen står emot den fukt och ånga som förekommer vid dusch och bad. Ett av de viktigaste momenten vid applicering av microcement är den förseglings-primer som appliceras i slutsteget. Ett rätt applicerat microcement står emot fukt vilket förhindrar mögelpåväxt.


Halksäkerhet och golvvärme med microcement

Microcementen erbjuder ett relativt bra halkskydd vilket gjort det populärt som badrumsgolv. Microcement är också kompatibel med golvvärme och materialets värmeledningsförmåga möjliggör effektiv värmeöverföring. Med microcement och golvvärme blir badrummet mysigt och inbjudande.


Slitstyrka och underhåll av microcement

En annan populär egenskap hos microcement är hållbarheten, detta är ett väldigt slitstarkt material. Microcement finns i flera olika fabrikat och beroende på vilken produkt du väljer så har de olika slitstyrka. Det finns microcement med slitstyrka anpassad för privata hem såväl som slitstyrka för krävande restaurangmiljöer. Vad gäller underhåll av microcement så är det ett material som är lätt att hålla rent. Det som är viktigt att tänka på är att använda ett rengöringsmedel med neutralt pH-värde. Microcement har liknande karaktärsdrag som sten och är känsligt mot vissa vätskor. Starka rengöringsmedel men även citronsyra och silverschampo kan ge fläckar på golv och väggar.

Microcement – färg, textur och glans

Microcement går att få i flera olika färger. På samma sätt som du väljer en färgnyans när väggen ska målas går det välja färg på microcementen. Förutom färgtoner som gör att väggar och golv påminner om natursten eller granit går de flesta kulörer på färgskalan att blanda. För att få önskat slutresultat så är det viktigt att du har rätt NCS-kod. Här är 3 populära NCS-koder: S 2000-N, S 7502-Y, S 2005-Y20R.

Som du säkert upptäckt så ser microcement olika ut från badrum till badrum. Det är nämligen möjligt att välja vilken textur just ditt badrum ska ha. En mer rustik grovkornig yta eller helt slät. Det är också möjligt att välja om väggen ska ha ett mönster och skifta i olika toner alternativt ha en och samma färgton. De är hantverkaren som skapar det levande mönster som är typiskt för microcement i många badrum och det går att välja hur framträdande mönstret ska vara.

Matt eller blank yta? Hur blank yta ska vara är en smaksak och där väljer du det som passar dig. Väljer man en tjockare försegling för att få en extra slitstark yta så blir också ytan mer blank. Värt att notera är att den glans som microcementen har när den är ny kommer successivt dämpas.Introduktion till Microcement, läs vår guide >
Hur går arbetet till med microcement? Läs mer här >


Vill du få hjälp att förnya badrummet med microcement?

Vi erbjuder fast pris där arbete och material ingår, våra hantverkare är certifierade och vi ser till att det är klart inom 3 veckor. Ring eller maila oss så tar vi snabbt fram en offert.

Support medarbetare

Telefon: 08-86 72 00

E-post: kundtjanst@refine.se


Läs mer om Refine och microcement >