Tidsbokning

TIDSBOKNING

|
Delbetala med Klarna

DELBETALA

|
Klart på 3 veckor

KLART PÅ 3 VECKORintroduktion-microcement-badrum introduktion-microcement-badrum

Senast uppdaterad 2023-05-22

Introduktion till microcement i badrummet


Upptäck fördelarna med microcement - ett mångsidigt material som blivit ett populärt val när det gäller badrumsrenoveringar. Lär dig mer om materialets fördelar och begränsningar i vår guide.


Vad är microcement och hur använder man det?

Microcement är ett högpresterande, cementbaserat material som används som ytskikt. Det appliceras i flera tunna lager och bygger 2-3 mm. Med microcement kan man skapa en matt eller blank betongyta och det går att variera i färg. Materialet fungerar både på golv och väggar och kan även användas som bänkskiva i köket. Hemligheten med microcement är att det kan appliceras direkt på befintligt underlag, exempelvis kakel, klinker, betong eller plastmatta. Man slipper alltså arbetet med att riva ut befintligt kakel vilket sparar pengar och gör att tiden för badrumsrenoveringen kan kortas ner.


Fördelar med att använda microcement i badrummet

Det finns många fördelar med microcement i badrummet, här listar vi de viktigaste:

1. Kostnadseffektivt. Att förnya badrummet med microcement är i många fall billigare jämfört med andra alternativ, exempelvis att kakla om badrummet.

2. Slitstarkt. Microcement är tåligt mot repor och hög belastning. Det finns till och med vissa typer av microcement som går att använda i restauranger för att de har så hög resistens mot slitage. För att få rätt tålighet i ditt materialval, var noga att dubbelkolla detta med din hantverkare så att rätt material blir beställt.

3. Microcement är väldigt vattenresistent och gör det till ett hållbart material i badrum och toalett.

4. Microcementen kan anpassas både i färg men också i yta vilket ger en personlig prägel på ditt badrum. Utöver kulör så kan ytan bearbetas för struktur eller skiftningar i färgton. Alternativt kan man välja en slät yta som påminner mer om industriell betong.

5. Lätt att rengöra! Microcement ger en yta utan skarvar och är enkel att hålla ren, vilket också bidragit till populariteten i materialet.

6. Stilren finish, tack vare möjligheten att spackla ihop hörn från golv till väggar så skapas en stilren och luftig känsla.


Nackdelar och begränsningar med microcement

Microcement erbjuder många fördelar men har också några begränsningar:

1. Det kräver en specialiserad hantverkare som kan applicera materialet så att det blir tätt och fungerar som ett korrekt ytskikt i ditt badrum. Gör man det själv så finns större risk för sprickbildning.

2. Känsligt för vissa vätskor. Microcement är känsligt för citronsyra, starka tvättmedel men även silvershampo vilket kan skapa bestående fläckar om man har otur.

3. Vatten med lågt pH-värde kan ge kalkfläckar på microcement.Fördjupa din kunskap om microcement och dess egenskaper, läs mer här >


Vill du få hjälp att förnya badrummet med microcement?

Vi erbjuder fast pris där arbete och material ingår, våra hantverkare är certifierade och vi ser till att det är klart inom 3 veckor. Ring eller maila oss så tar vi snabbt fram en offert.

Support medarbetare

Telefon: 08-86 72 00

E-post: kundtjanst@refine.se


Läs mer om Refine och microcement >