Tidsbokning

TIDSBOKNING

|
Delbetala med Klarna

DELBETALA

|
Klart på 3 veckor

KLART PÅ 3 VECKORMicrocement-fordelar Microcement-fordelar

Senast uppdaterad 2024-04-29

Vattentålighet och vattentäthet med microcementI denna artikel utforskar vi de unika egenskaperna hos microcement, särskilt i användningen i badrum med vår Material & Microcementkunniga kollega Elin på Refine.se.


Är microcement vattentåligt?

En av de mest avgörande faktorerna för material i våtutrymmen är vattentålighet. Elin Norlin förklarar att microcement i sig inte är vattentätt, men det blir effektivt vattentåligt med rätt behandling. "När microcement förseglas med en förseglings-primer och ett vax, skyddas den cementbaserade blandningen mot vatten. Alla ytor behandlas så att eventuellt kvarstående vatten antingen dunstar eller effektivt leds bort till golvbrunnen tack vare det planade fallet i badrummet," säger hon.


Kan microcement användas i badrum?

Microcement är ett utmärkt val för badrum på grund av dess förmåga att skapa sömlösa och estetiskt tilltalande ytor på både golv och väggar. Ett stort plus är dess förmåga att appliceras direkt över befintliga ytor som kakel, vilket minimerar behovet av omfattande förberedelser och demoleringar. "Detta gör microcement till ett attraktivt alternativ för både nya installationer och renoveringar," tillägger Elin.


Hur uppnår materialet denna egenskap och vilka fördelar erbjuder det i våtutrymmen som badrum?

"Microcement uppnår sin vattentålighet genom en föreglingsprimer och ett vax som skyddar mot materialet motfukt. Denna egenskap gör det idealiskt för användning i badrum där material måste kunna hantera höga fuktighetsnivåer," förklarar Elin. Förutom vattentåligheten erbjuder microcement estetisk flexibilitet. Det finns i många färger och med olika primers kan man få hög glans eller behållas i en mer naturlig, matt finish. Eftersom det skapar en sömlös yta minskar det också risken för mögel och bakteriebildning i fogar och sprickor.

När är det bäst att applicera microcement i ett badrum?

Elin poängterar vikten av att microcement appliceras i badrum där det befintliga tätskiktet är intakt och helst i ett badrum som inte äldre än 25 år, detta för att få avnjuta sitt nya ytskikt, microcementen, så länge som möjligt. "Om du har ett äldre badrum som behöver totalrenoveras, är det bäst att först installera ett nytt tätskikt och sedan använda microcement som det nya ytskiktet," råder hon. Genom intervjun med Elin Norlin på refine.se framgår det tydligt att microcement är ett praktiskt, hållbart och estetiskt tilltalande val för badrum. Dess unika egenskaper, såsom vattentålighet och förmågan att renovera utan omfattande rivningar, gör det till en idealisk lösning för moderna våtutrymmen. som det enda nya ytskiktet!
Mer om fördelarna med microcement, läs här >
Ta reda på mer om Ecocement, Läs mer här >


Vill du få hjälp att förnya badrummet med microcement?

Vi erbjuder fast pris där arbete och material ingår, våra hantverkare är certifierade och vi ser till att det är klart inom 3 veckor. Ring eller maila oss så tar vi snabbt fram en offert.

Support medarbetare

Telefon: 08-86 72 00

E-post: kundtjanst@refine.se


Läs mer om Refine och microcement >