Tidsbokning

TIDSBOKNING

|
Delbetala med Klarna

DELBETALA

|
Klart på 3 veckor

KLART PÅ 3 VECKORMicrocement-fordelar Microcement-fordelar

Senast uppdaterad 2024-04-18

Hållbarhet och Miljöfördelar med MicrocementFör att få en djupare inblick i hållbarhet för microcementen har vi pratat med vår Material & Microcementkunniga kollega Elin, som delade med sig av sin kunskap om microcementens unika egenskaper och fördelar.


Hur påverkar användningen av microcement hållbarheten i ett hem?

Elin betonar att microcement "kan vara upp till tre gånger starkare än konventionella formuleringar, vilket ökar dess livslängd ytterligare och minimerar behovet av förnyelse.” Det materialmärket Refine använder, Topcret, har nu kommit med ett nytt mer miljövänligt microcement. "Fomruleringen i denna microcement är VOC-fria och använder vattenbaserade, icke-toxiska komponenter," tillägger hon.
Microcement är känt för sin tålighet mot slitage, vilket gör det till ett långvarigt material som man kan applicera i alla typ av utrymmen till och med garage och restauranger.


Hur bidrar microcement till miljövänliga byggnadspraxis?

Refine.se erbjuder produkter som Topcrets Ecocement, produkten är certifierade enligt LEED, BREEAM och WELL. Dessa produkter är idealiska för miljömedvetna projekt på grund av deras låga miljöpåverkan och bidrag till hälsosammare inomhusmiljöer. "Denna microcement är vattentät och lämplig för användning både inomhus och utomhus, vilket gör det perfektt för badrum och andra våtutrymmen," förklarar Elin.


Vilket microcement ska man välja om man vill ha ett bra miljöval för sitt badrum?

Förutom dess miljöfördelar och hållbarhet, kräver microcement lite underhåll. Elin förklarar att det endast behöver rengöras med vatten och mildsopa, vilket eliminerar behovet av starka kemikalier. Produkternas mångsidighet och flexibilitet är också betydande fördelar. "Microcement kan appliceras direkt på befintliga ytor, vilket minimerar behovet av rivning och avfall," säger Elin. Detta underlättar renoveringsprojekt och bidrar till minskad resursanvändning och avfall.

Vi erbjuder renovering med Topcrets Ecocement!

  1. VOC-fri Formulering: ECOCEMENT innehåller inga flyktiga organiska föreningar, vilket är bättre för inomhusluftkvaliteten och minskar miljöpåverkan
  2. Certifieringar: Produkten är certifierad enligt LEED, BREEAM och WELL, vilket betonar dess överensstämmelse med stränga miljö- och hållbarhetsstandarder.
  3. Energisnålt: Tillverkningen av ECOCEMENT kräver mindre energi än traditionella byggmaterial som kakel eller trä, vilket minskar koldioxidutsläppen.
  4. Minimalt avfall: ECOCEMENT kan appliceras direkt på befintliga ytor, vilket minskar behovet av rivning och därmed avfall.
  5. Återvunna Material: Innehåller en del återvunnet material, vilket bidrar till mindre användning av nya råvaror och förbättrar produktens livscykelprofil.
  6. Lång livslängd: På grund av dess hållbarhet kräver ECOCEMENT mindre underhåll och utbyte över tiden, vilket minskar resursanvändning och miljöpåverkan.
  7. Andningsförmåga: Tillåter ytor att "andas", vilket hjälper till att hantera fukt inomhus och förbättrar den totala inomhusmiljön.
  8. Återvunna Material: Innehåller en del återvunnet material, vilket bidrar till mindre användning av nya råvaror och förbättrar produktens livscykelprofil.

Vill du renovera med Ecocement så är det bara att säga till när du kontaktar supporten så hjälper de dig vidare!


Hur kan man göra sin Microcement mer personlig, Läs mer här >
Ta reda på fler fördelar med microcement, Läs mer här >


Vill du få hjälp att förnya badrummet med microcement?

Vi erbjuder fast pris där arbete och material ingår, våra hantverkare är certifierade och vi ser till att det är klart inom 3 veckor. Ring eller maila oss så tar vi snabbt fram en offert.

Support medarbetare

Telefon: 08-86 72 00

E-post: kundtjanst@refine.se


Läs mer om Refine och microcement >