Tidsbokning

TIDSBOKNING

|
Delbetala med Klarna

DELBETALA

|
Klart på 3 veckor

KLART PÅ 3 VECKORMicrocement-fordelar Microcement-fordelar

Senast uppdaterad 2024-04-18

Anpassa microcementen efter din stil - ett flexibelt materialMicrocement har blivit ett alltmer populärt material inom modern interiördesign, och för dem som söker en unik, mångsidig lösning är det svårt att hitta ett bättre alternativ. Nedan följer en intervju med Elin, vår kundtjänstmedarbetare för Microcement på Refine.se, för att få en djupare inblick i detta fascinerande material och dess många användningsområden.


Designflexibilitet är en av de mest framhävda egenskaperna hos microcement.

Elin börjar med att belysa microcementets mångsidighet: "Det microcement-märket vi använder, Topcrets microcement, kan anpassas för praktiskt taget alla sorters utrymmen – från våtrum och kök till restauranger och garage." Elin understryker hur det inte bara är applicerbarheten som gör microcement så attraktivt, utan också dess estetiska flexibilitet. "Du kan välja allt från en mycket slät, betongliknande yta till en mer texturerad och levande yta. Dessutom kan du välja mellan en matt eller en glansig finish, vilket ger ytterligare designmöjligheter."


Vilka är de vanligaste användningsområdena och estetiska trenderna för microcement i modern inredning idag?

När det kommer till konkreta exempel på hur microcement kan transformera ett utrymme, delar Elin med sig av vanliga projekt. "Många kunder vill fräscha upp en gammal plastmatta i badrummet mot något mer modernt och stilrent. Microcement är perfekt för detta då det snabbt och enkelt kan förvandla utseendet och känslan i ett rum."
Hon fortsätter: "Det roliga med microcement är att det inte krävs så mycket tid för att få en total transformation i utseende på ålder, modernitet och inredningsstil. Från 90-tals badrum med gulnad plastmatta till ett modernt och stilrent badrum på några dagar.”


Kan microcement anpassas i färg och textur?

Elin berättar vidare om hur microcement kan anpassas när det gäller färg. "Precis som med målarfärg kan man blanda till nästan vilken kulör som helst. Vi rekommenderar dock ofta naturliga färger som beige, grå och greige, eftersom de kompletterar microcementens naturliga, stenlika textur."
Hon påpekar också vikten av hantverksskicklighet: "Microcement appliceras för hand, och det är verkligen ett hantverk. Det betyder att den slutgiltiga strukturen på ytan beror helt på hantverkaren. Det här ger varje projekt en unik prägel som inte kan replikeras exakt, vilket är en stor del av dess charm."

Avslutande Tankar

Microcement erbjuder en stor flexibilitet och anpassning för hur du som kund vill ha slutresultatet, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill skapa ett modernt och unikt utrymme. Elins insikter ger oss en uppskattning av hur detta material kan användas för att förvandla vanliga utrymmen till skräddarsydda miljöer för ditt unika behov och stilpreferenser.
Mer om fördelarna med microcement, läs här >
Ta reda på mer om Ecocement, Läs mer här >


Vill du få hjälp att förnya badrummet med microcement?

Vi erbjuder fast pris där arbete och material ingår, våra hantverkare är certifierade och vi ser till att det är klart inom 3 veckor. Ring eller maila oss så tar vi snabbt fram en offert.

Support medarbetare

Telefon: 08-86 72 00

E-post: kundtjanst@refine.se


Läs mer om Refine och microcement >