Tidsbokning

TIDSBOKNING

|
Delbetala med Klarna

DELBETALA

|
Klart på 3 veckor

KLART PÅ 3 VECKORintroduktion-microcement-badrum introduktion-microcement-badrum

Senast uppdaterad 2023-06-02

Anlita målare? Tips på hur du jämför offerter och vad som bör ingå i priset


Att anlita en professionell målare för att måla om hemma kan variera mycket i pris beroende på flera faktorer. Storlek på rummet påverkar förstås priset men även hur väggarna ser ut och hur mycket förarbete som behöver göras. Kvalitén på hantverket styr priset – en skicklig målare arbetar effektivt utan att tumma på kvalitet och finish. Var du bor kan också påverka priset om det medför långa resor för målaren. Generellt sätt kan du förvänta dig att det kostar mellan 18.000 kr och 35.000 kr att få ett rum målat, då ingår allt förarbete, material, måleriarbete och övriga kostnader.


Det här bör ingå i en offert från en professionell målare

För ett proffsigt och hållbart slutresultat och för att undvika extra kostnader bör detta ingå i offerten:

1. Arbetskostnad. Förutom själva måleriarbetet bör offerten också täcka arbetstid för spackling, slipning samt patentering om väggarna varit tapetserade innan.

2. Material. Verktyg, spackel, färg samt papper och tejp för intäckning.

3. Förberedelse och städning. Kostnad för att täcka in och skydda rummet samt städning när måleriarbetet är klart.

4. Transporter eller andra tjänster specifika för just ditt projekt.


Så här jämför du priser mellan olika målare

Ett bra sätt att ta ställning till offerter från olika målare är att kolla upp recensioner och omdömen. För att få ett prisvärt arbete utfört så vill man givetvis anlita en duktig och kommunikativ hantverkare och att jämföra priset med tidigare resultat gör det enklare att värdera offerten. En målare med nöjda kunder presenterar ofta kundrecensioner på sin hemsida eller sociala medier. Det kan också vara intressant att se över vilka material målaren använder, en professionell målare använder färger och verktyg av hög kvalitet från proffsbutiker.

Dolda kostnader som är bra att ha koll på

När du anlitar en målare var noga med att kolla vad som ingår i arbetet. Vissa entreprenörer tar betalt för transporter, trängselavgifter, parkeringsavgifter utöver offerten. Även intäckning av rummet debiteras ibland utöver offert. Bra att dubbelkolla detta innan du godkänner din offert. En professionell hantverkare är tydlig med vad som ingår så att du vet vad du betalar för.

FAQs:

Kan jag få en offert gratis från en professionell målare?

Många målare lämnar offert gratis men det kan också hända att målaren tar betalt för det platsbesök som behöver göras för att kunna ta fram offert. Inget av alternativen är mer rätt än det andra och avgör inte heller kvaliteten på hantverkaren.


Borde jag anlita en målare eller kan jag göra det själv?

Att anlita en målare eller att utföra målningen själv kan bero på priset men handlar också om kunskap, kvalitet och tid. Att måla om själv besparar dig en utgift men kostar den tid och det arbete du behöver lägga ner. Ett rum som fått ny färg är också ett arbete man vill känna sig nöjd med över lång tid. Kvalitén på måleriarbete är avgörande för ett hållbart och vackert slutresultat. Satsa på att måla själv om du vill spara pengar och känner att du hanterar hantverket med spackling, slipning och målning. Och, inte minst viktigt, att du ser det som ett roligt projekt. Är det däremot högsta prio att spara tid och att garanterat få ett professionellt resultat så är det bästa alternativet att anlita en målare.

Vad kostar det att måla om ett rum?

Att anlita en professionell målare för att måla om ett rum kostar mellan 18.000 kr och 35.000 kr beroende på rummets storlek. Då ingår allt förarbete, material, måleriarbete och övriga kostnader.Lär dig mer om hur du målar om, som att förbereda en vägg för målning! >

Vill du få hjälp att måla om?

Vi erbjuder fast pris på måleriarbete och lovar att jobbet är klart inom 3 veckor. Erfarna hantverkare, miljöcertifierad färg från Nordsjö och 5 års garanti på vårt arbete. Visst låter det bra? Se ditt fasta pris direkt på vår hemsida och lägg en beställning. Eller ring oss på 08-86 72 00!


Så här fungerar det

1. Välj kommun och tjänst

2. Ange mått och välj material

3. Se ditt fasta pris - allt ingår!

4. Boka startdag och beställ

Fast pris på 5 minuter, börja här!
Klicka på listan för att börja din beställning.
Parkett

Golvläggning >

Måleri

Måla väggar >

Delbetala med Delbetala med klarna

Läs mer om Refine och måleri >